در نشست شورای سلامت شهرستان اردکان مطرح شد:
معاون فرماندار اردکان بابیان اینکه کم‌کاری و بی تعهدی در موضوع سلامت و امنیت آسیب‌های جدی را برای جوامع در پی خواهد داشت، گفت: سلامت و امنیت، نقش مهم و حیاتی در توسعه پایدار کشورها دارد.
 
به گزارش روابط عمومی فرمانداری اردکان به نقل از فارس، رقیه کرمانیان در جلسه شورای سلامت شهرستان از سلامت و امنیت به‌عنوان دو مقوله مهم و حیاتی برای توسعه پایدار کشورها نام برد و گفت: این دو موضوع خطوط قرمزی برای دولت‌ها و نظام‌ها محسوب می‌شوند که قابل مصالحه نیستند و هر نوع کم‌کاری و بی‌تعهدی در این زمینه آسیب‌های جدی را برای جوامع در پی دارد.
 
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار اردکان افزود: خوشبختانه در جامعه ما که یک جامعه اسلامی است قطعاً با تعهد کاری و تعهد دینی که افراد دارند انتظار می‌رود که در همه زمینه‌ها بخصوص در موضوع سلامت همه هم‌وغم خود را بکار بگیرند.
 
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه سلامت، گفت: آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی‌های صورت گرفته باعث تحول بزرگی در سیستم سلامت شده است و بیماری‌های واگیردار به‌شدت کاهش‌یافته است و حتی در بسیاری از موارد آمار فوتی‌ها به صفر رسیده است که لازم است این اطلاع‌رسانی در دیگر ابعاد سلامت نیز اتفاق بیفتد که این مهم با همکاری بین بخشی و جلب مشارکت مردم محقق می‌شود.
 
کرمانیان بابیان اینکه درگذشته درزمینهٔ واکسیناسیون نه‌تنها هیچ مشارکت و حمایتی از سوی مردم انجام نمی‌شد، افزود: بلکه مردم در این زمینه مقاومت نیز می‌کردند ولی با آگاه‌سازی که صورت گرفت و فرهنگ‌سازی که ایجاد شد باعث شده است که الآن مردم آن را نیاز خود بدانند و مطالبه گر این موضوع هستند به‌گونه‌ای که در روستاهای دورافتاده نیز این احساس نیاز در خصوص واکسیناسیون افراد وجود دارد.
 
وی در پایان گفت: بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر که در حال حاضر وجود دارد رابطه تنگاتنگی با سبک زندگی افراد دارد که از اعضای شورای سلامت انتظار می‌رود درزمینهٔ تخصصی خود آنچه را که مربوط به سبک زندگی افراد است را با جلب مشارکت مردم و همکاری‌های بین بخشی انجام دهند.
 
سید محمد پورهاشمی نیز با بیان این‌که باید یاد بگیریم که سلامت فقط درمان نیست، گفت: موضوع سلامت فقط به وزارت بهداشت و درمان مربوط نیست بلکه به همه جامعه ربط دارد و هدف از ایجاد نهادهای بهداشتی در دولت‌ها تأمین سلامت و رفاه مردم است.
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردکان با اشاره به موضوع سواد سلامت، افزود: سواد سلامت یعنی اینکه افراد توانایی داشته باشند که در مورد سلامتی خودشان بخوانند، درک کنند، تصمیم بگیرند و به دستورات سلامت که از مجاری صحیح به دست آن‌ها رسیده عمل کنند و سواد سلامت هیچ ارتباطی با سواد کلاسیک افراد ندارد.
 
وی گفت: در حال حاضر باوجود فضاهای مجازی با حجم بالایی از اطلاعات مواجه هستیم که بسیاری از آن‌ها نادرست است و وظیفه ذاتی علمای بهداشت و درمان است که مسائل را به‌صورت درست به سمع و نظر مردم برسانند و درعین‌حال به‌گونه‌ای اقدام شود که مردم در این زمینه تغییر رفتاری داشته باشند.
 
پورهاشمی در ادامه بابیان اینکه خود مراقبتی یکی از شیوه‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری و تشدید آن است، گفت: بیماری‌های مزمن یکی از چالش‌های کشورها بخصوص کشور ماست که این خود مراقبتی نقش مهمی در کاهش مراجعه به پزشکان و مراکز درمانی دارد و می‌تواند در سلامت جامعه، فرد، خانواده و صرفه‌جویی‌های دیگر در کشور مؤثر است.
 
وی اظهار داشت: در موضوع بیماری‌های مزمن اگر خود مراقبتی رعایت شود می‌تواند بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از مراجعه به پزشکان عمومی، ۱۸ درصد مراجعه به پزشکان متخصص، ۵۰ درصد مراجعه به اورژانس و ۵۰ درصد از بستری‌ها و غیبت از کار را کاهش دهد.
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردکان به شیوع بیماری تب مالت اشاره کرد و افزود: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که به بیماری هزارچهره معروف است و تمام سیستم بدن را درگیر می‌کند.
 
وی در پایان گفت: متأسفانه در شهرستان اردکان با افزایش این بیماری مواجه هستیم به‌گونه‌ای که در سال گذشته فقط 9 مورد مبتلابه این بیماری داشته‌ایم ولی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، ۳۱ مورد ابتلا به بیماری تب مالت شناسایی‌شده است که طبق بررسی‌های انجام‌شده ناشی از مصرف لبنیات مشکوک و پنیر تازه محلی بوده است. ۲۳ نفر از این افراد اصلاً تماسی با دام نداشته‌اند.