فرماندار يزد:

333 شعبه اخذ رأي براي حوزه انتخابيه يزد و اشكذر در نظر گرفته شده است

فرماندار و رئیس هیات اجرایی انتخابات شهرستان یزد گفت: برای جمع آوری آرای مردم در حوزه انتخابیه شهرستان یزد شامل یزد، اشکذر، ندوشن و دهستان سورک ، تعداد 333 شعبه مصوب و تعیین شد.

به گزارش روابط عمومي فرمانداري يزد،  "محمود شاکری شمسی" در جمع خبرنگاران با اشاره به حساسیت‌های خاص انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، حضور تشکل‎‎ها و احزاب در پای انتخابات را خوب ارزیابی و میزان مشارکت در ثبت نام در این دو انتخابات را بیانگر توجه جامعه به این حساسیت ذکر کرد.

رئيس هيأت اجرايي انتخابات شهرستان يزد تصريح كرد: همه افراد، امانت دار آرای مردم هستند و از زمانی که حق الناس بودن رای مردم به عنوان یک باور در فرهنگ سیاسی انتخابات نهادینه شد، اتفاق خوبی در این زمینه افتاده و معتقدیم حق الناس قلمداد کردن آرای مردم و بیانات مقام معظم رهبری بین مردم اعتماد ایجاد خواهد کرد.

فرماندار یزد افزود: رسانه ها در به صحنه آوردن مردم نقش اساسی دارند و بخش عمده ای از حضور مردم در صحنه هایی نظیر انتخابات و راهپیمایی ها مربوط به رسانه هاست.

وی ادامه داد: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران تبلور عینی و اراده و خواست مردم در تعیین سرنوشت آینده آنهاست به نحوی که حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز انتخابات تعطیل نشد و مردم پای صندوق های رای حاضر شدند و در دوران جنگ تحمیلی، شش انتخابات با حضور و مشارکت گسترده مردم برگزار شد.

" شاكري شمسي " اضافه كرد: در طول 37 سال گذشته، 32 انتخابات و همه پرسی در کشور برگزار شد و متوسط حضور مردم در انتخابات گذشته بالای 65 درصد بوده که این آمار مشارکت ممتاز است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جهت برگزاری انتخاباتی باشکوه در هفتم اسفندماه در حوزه شهرستان یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک، اظهار کرد: انتخابات پنجمین دوره شورای خبرگان رهبری در کشور، استان و به تبع شهرستان یزد به طور رسمی از بیستم آذرماه و انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از 28 آذر ماه کلید خورد.

رئیس هیات اجرایی انتخابات شهرستان یزد با اشاره به تشکیل کارگروههای اجرایی انتخابات در شهرستان، یکی از وجوه انتخابات آتی با دوره‎‎های گذشته را شکل گیری هیات اجرایی مشترک برای هر دو انتخابات با حضور هشت عضو ذکر کرد و افزود: البته با توجه به حضور اقلیت‎‎های زرتشتی در استان، یک هیات اجرایی نیز ویژه این اقلیت‎‎ها تشکیل شد.

" شاکری شمسی " با اشاره به این که در انتخابات خبرگان رهبری در استان، تنها یک حوزه انتخابیه به مرکزیت فرمانداری یزد و برای انتخابات مجلس شورای اسلامی دارای چهار حوزه انتخابیه است، گفت: حوزه انتخابیه یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک به مرکزیت یزد است.

وی ادامه داد: برای این حوزه انتخابیه در مجموع 333 شعبه اخذ رای در نظر گرفته شده که 296 شعبه‎‎ی آن در شهرستان يزد واقع شده است.

وی در این باره از افزایش شعب اخذ رای نسبت به دوره‎‎های قبل با توجه به گستردگی شهر و برای تسهیل روند اخذ رای از مردم خبر داد.

فرماندار يزد تعداد افرادی که به طور مستقیم در برگزاری انتخابات آتی در شهرستان مشارکت دارند را شش هزار نفر ذکر و تاکید کرد: راهبردهای اصلی انتخابات در کشور و به تبع استان و شهرستان یزد  قانون‌مداری، بی‌طرفی، امانت‌داری و حق‌الناس دانستن آرای مردم و همچنین برقراری امنیت در روند انتخابات است که مکرراً مورد تاکید قرار گرفته است.

" شاكري شمسي " تعداد ثبت‎‎نام شدگان حوزه انتخابیه یزد در مجلس خبرگان رهبری را 11 نفر اعلام کرد و گفت: بعد از بررسی‌های انجام شده توسط شورای نگهبان، سه نفر تایید صلاحیت شدند که یک نفر حوزه انتخابیه خود را به حوزه استان هرمزگان تغییر داد و نهایتاً "سیدمحمود رضا محصل همدانی" و "ابوالقاسم وافی" دو کاندیدای تایید صلاحیت شده شورای نگهبان در استان یزد خواهند بود.

وی در خصوص کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک نیز بیان کرد: 77 نفر در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه ثبت نام کردند که 3 نفر از این افراد بعد از بررسی صلاحیت در هیئت اجرایی انصراف دادند و یک نفر هم با عدم احراز صلاحیت مواجه شد، لذا 73 نفر به هیئت نظارت استان معرفی شدند که 26 نفر عدم احراز صلاحیت، 13 نفر رد صلاحیت و 35 نفر مورد تایید قرار گرفتند و این نتیجه به شورای نگهبان ارجاع شد.

" شاکری شمسی " افزود: البته شورای نگهبان از مجموع 74 نفر ثبت نام شده استان، 41 نفر را تایید صلاحیت و 33 نفر را رد صلاحیت کردند که با 5 نفر درخواست تغییر حوزه انتخابیه از یزد و 2 نفر درخواست تغییر به یزد، در حال حاضر 38 نفر برای رقابت صلاحیت اخذ کرده‎‎اند.

وی خاطرنشان کرد: البته صلاحیت سه نفر دیگر از کاندیداها همچنان از سوی شورای نگهبان در حال بررسی است و ممکن است این افراد نیز به میدان رقابت در این حوزه اضافه شوند.

فرماندار يزد از آغاز تبلیغات نامزدهای خبرگان رهبری از 22 بهمن خبر داد و گفت: این مهلت تا 14 روز یعنی صبح روز ششم اسفندماه و 24 ساعت از قبل از برگزاری انتخابات تعیین شده است.

فرماندار افزود: تبلیغات داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز از 29 بهمن به مدت یک هفته انجام می‎‎شود.

رئیس هیات اجرایی انتخابات شهرستان یزد در بخش پایانی سخنانش مواردی را متذکر شد و تاکید کرد: استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه‌ها، ادارات، شرکت‎‎های دولتی، موسسه‌های وابسته به دولت، شهرداری‌ها و شرکت‌های وابسته به آنها، نهادها و موسساتی که از بودجه‌های عمومی به هر مقدار استفاده می‌کنند و همنیطور در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات دولتی به داوطلبان هر دو انتخابات به کلی ممنوع است.

وی ادامه داد: همچنین استفاده از وسایل و امکانات دولتی و فعالیت کارکنان دولتی در زمان ساعت اداری برای کاندیداها ممنوع است.

" شاکری شمسی " در پایان نیز با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سال نو و استقبال از میهمانان نوروزی اظهار کرد: با رایزنی‎‎های صورت گرفته مکان‎‎هایی برای نصب پوستر و تراکت کاندیداها در معابر شهر برای جلوگیری از نازیبا شدن چهره شهر در تبلیغات انتخاباتی در نظر گرفته شده است که در این باره خواستار رعایت این نکته از سوی نامزدها و طرفدارانشان هستیم.