نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

آداب و سنن مردم استان یزد

آداب و سنن مردم استان یزد


آش شولی

 

آش شولی یکی از غذاها و آش‌های خوشمزه شهر یزد است که بر دو نوع است:

 

شولی ساده است که بیشتر در فصل زمستان بیشتر پخته می‌‌شود و در آن ماش پخته، اسفناج، چغندر، شوید و گاه شلغم و کدو زرد می‌‌ریزند.

نوع دوم آش شولی ترش است. مقداری نخود سالم یا نیم کوب و عدس را با چغندر خرد کرده یا نیم کوب می‌‌پزند و در فصل زمستان برگ چغندر را به‌جای برگ اسفناج در آن می‌‌ریزند و مقداری آرد گندم به آن اضافه می‌‌کنند. برای ترش کردن آن، از سرکه انار یا انگور و نیز رب انار استفاده می کنند. گاه از برنج نیز در آش استفاده می‌‌شود.