حیدری:

جای گفتمان شعر و ادب فارسی در جامعه خالی است

نشست هم انديشي فرهيختگان شعر و ادب پارسي با حضور سرپرست فرمانداري، مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري، معاون سياسي،امنيتي و اجتماعي فرمانداري و جمعي از نخبگان ادبي شهرستان يزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرمانداري يزد «عباس حیدری» در نشستی با فرهیختگان فرهنگ و ادب پارسی استان، با بیان این‌که نیاز فرهنگی جامعه امروز ترویج شعر و ادب فارسی است، ‌اظهار کرد: در وضعيت كنوني كشور ادیبان می‌توانند با حضور پرشور  و موثر خود در عرصه‌های مختلف روحیه نشاط، شادابی و امید را در جامعه بدمند.

وی گفتمان شعر و ادب را یکی از مهمترین راهکارهای توسعه اجتماعی و فرهنگی دانست و افزود: گفتمان شعر و ادب فارسی باید به مباحث و ادبیات سیاسی هم وارد شود.

سرپرست فرمانداری یزد در ادامه با اشاره به ضرورت ورود گفتمان شعر و ادب به ادبیات سیاسی کشور،‌ گفت:‌ اگر این مهم اتفاق بیافتد قطعاً شاهد تحولات خوبی در گفتمان سياسي و مذاکرات و مناظره هاي سياسي بين احزاب و گروهها خواهیم بود.

حیدری با بیان این‌که جای گفتمان شعر و ادب فارسی در جامعه خالی است،‌ تصریح کرد: توسعه فرهنگ عمومی به هم افزایی تمام دستگاه‌ها و دست‌اندرکاران مرتبط نیاز دارد

سرپرست فرمانداری با اشاره به اهمیت برگزاری محافل حافظ خوانی و شاهنامه خوانی برای نهادینه کردن فرهنگ شعر و ادب فارسی، خاطرنشان کرد: ادیبان و شاعران باید به مکان‌های فرهنگی موجود نظیر گذر فرهنگ وهنر ، روح و جان ببخشند.

وی در پایان سخنان خود فعال‌سازی انجمن‌های ادبی و توسعه آنها در محلات را ضروری دانست و گفت: دستگاه‌های فرهنگی از جمله سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری یزد از ظرفیت شاعران و ادیبان شاخص استان برای توليد محتوا و توسعه فرهنگی و اجتماعی استفاده کنند. 

در ابتداي اين نشست نيز جعفري معاون سياسي، امنيتي اجتماعي ضمن بزرگداشت ياد و خاطر استاد شهريار و روز شعر و ادب فارسي، اظهارداشت : اين نشست اولين گردهمايي در نوع خود و اتاق فكري به منظور هم انديشي براي چگونگي انسجام بخشي به فعاليتهاي حوزه فرهنگ و ادب و فعالين اين حوزه در شهرستان يزد بوده و بصورت فصلي استمرار مي يابد.

وی پرداختن به زبان فارسی را یکی از ضرورت‌های اجرایی برای نهادهای آموزشی و فرهنگی دانست و افزود:‌ توجه به ادبیات فارسی در حقیقت حراست و احیای سنت‌ها و ارزش‌های اصیل ایرانی اسلامی است.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری یزد در ادامه با بیان این‌که در گذشته بوستان و گلستان فارسی نقل مجالس رسمی و خانوادگی بوده است،‌گفت:‌ نهادینه کردن فرهنگ و زبان پارسی باید در اولویت اجرایی مسئولان و مدیران حوزه فرهنگ و ادب قرار گیرد.

جعفری برگزاری جلسات هم اندیشی با ادیبان و شاعران را از دیگر ضرورت‌های اجرایی برای توسعه فرهنگ عمومی استان و کشور دانست و بیان کرد: باب ارتقا و رشد ادبیات فارسی باید بیش از پیش در جامعه نهادینه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که آموزش زبان انگلیسی بین جوانان و نوجوانان رونق خوبی پیدا کرده، بیان کرد: این رونق موجب کمرنگ شدن شعر و ادب فارسی بین جوانان و نسل جدید شده است.

جعفری راه‌اندازی کانون زبان فارسی را یکی از راهکارهای مناسب برای جبران کمرنگ شدن ادبیات فارسی در یزد عنوان کرد و افزود: استان یزد به خانه ادبیات نیاز دارد.

فخرالسادات خامسي هامانه مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري نيز، با بيان اينكه اغلب شاعران ما شاعران جهاني مي باشند افزود: ادبيات سالهاست در مظلوميت به سر مي برد و بخشي از اين مظلوميت به قدرت حضور و مطالبه گري صاحبان اين حوزه بر مي گردد.

وی با اشاره به اینکه اغلب شاعران ما جهانی هستند، افزود: در جهان کتاب سعدی را همراه با انجیل و دستورالعمل های حیاتی می دانند و یا حافظ که اولین ادبیات عاشقانه را در جهان بیان کرد و یا اولین منظومه عرفانی جهانی که برای مثنوی مولانا است.

خامسی ادامه داد: شخصا اعتقاد دارم که ادبیات را نباید جدای از تاریخ سیاست و دیگر موارد عنوان کرد بلکه ادبیات به تنهایی یک تحول سیاسی است و اگر در نگاه سیاست‌مداران ما در وضعیت اکنون نا امیدی وجود دارد، یکی از راه هایی که می توان آرامش را به جامعه تزریق کند، شعر و ادبیات است اما متاسفانه برخی شعر و ادبیات را فقط برای کلاس درس می دانند.

وی افزود: نقش اول در گسترش شعر و ادبیات را خانواده‌ها دارند و متاسفانه شعر و ادبیات در جامعه ما مهجور واقع شده و به آن اهمیت نمی‌دهند و اگر ادبیات به جامعه و خانواده شناسانده شود، همچون کنکور که سال‌هاست، یزدی‌ها مقام اول را دارند در این زمینه نیز مردم به خانواده‌ها در کنار دولتی‌ها به گسترش و شعر وادب فارسی به‌ویژه به نسل جوان کمک خواهد کرد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: نقش معلمان و آموزش و پرورش نیز در این زمینه مهم است البته معلمان ادبیاتی داریم که ادبیات دوست نیستند و بی توجهی در ادبیات در بدنه آموزش پرورش وجود دارد.

وی ادامه داد: اکنون که شهر یزد به عنوان شهر جهانی معرفی شده، باید انجمن های شعر و ادب نقش خود را بیان کنند و چه برنامه ای برای یزد جهانی دارند و باید طرح ارائه کنند و همچنان که یزد در نوحه ها حرف اول را می‌زند وظیفه داریم در این زمینه نیز کمک کنیم.

خامسی افزود: متاسفانه در بخش دولتی ضعف داریم و هم افزایی در آن وجود ندارد و اقداماتی که در زمینه گسترش شعر و ادب فارسی می شود جدای از هم است و هیچ کدام از یکدیگر خبر نداریم و حتی انجمن‌های ادبی که در استان فعالیت دارد با یکدیگر همراه نیستند لذا اول باید هم افزایی چه در زمینه دولتی و چه در زمینه تشکل ها صورت گیرد و سپس با یک برنامه فعالیت کنیم.

در ادامه،«سیدمحمود الهام‌بخش»  استاد و شاعر برجسته کشوری با بیان این‌که راه‌اندازی شورای شعر استان در دستور کار دست‌اندرکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است، اظهار داشت: شعر در عصر حاضر به دو بخش شعر امروز و شعر سنتی تقسیم شده که تشخیص هرکدام به داوری کارشناسانه نیاز دارد.

وی با اشاره به این‌که در استان یزد آن طور که باید و شاید حق شعر و شاعری ادا نشده است،‌افزود: متأسفانه در شرایط کنونی شعر فقط برای خودنمایی برخی شاعران نوپا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این شاعر برجسته کشوری ارزیابی‌های مستمر را یکی از مهمترین نیازهای حوزه شعر در استان یزد دانست و بیان کرد: در حال حاضر بیش از 100 شاعر نامی در سطح استان یزد فعالیت می‌کنند.

استاد الهام بخش در بخش دیگری از سخنان خود با اشار به ضرورت حمایت از توسعه شهر و ادب فارسی در استان یزد، گفت: ساخت فرهنگسرای عمومی و اختصاصی یکی از نیازهای جدی استان برای تقویت حوزه شعر و ادب فارسی در یزد است.

وی با بیان این‌که متأسفانه دستگاه‌های متولی فرهنگ و آموزش استان آن طور که باید و شاید به بحث ادبیات اهتمام ندارند، تصریح کرد: مسئولان و دست‌اندرکاران باید سعی کنند با تأمین شأن اجتماعی لازم جوانان و نوجوانان را بیش از پیش به سمت شعر و ادب فارسی سوق دهند.

این استاد دانشگاه در پایان شاعران یزدی را سرشار از شوق و بار علمی بالا و همچنین با لهن شعرخوانی عالی دانست و بیان کرد: برگزاری مسابقات کتابخوانی نقش مهمی در تقویت بار علمی شاعران جوان ایفا می‌کند.